donderdag 25 mei 2017

Groente-risotto

GROENTE-RISOTTO

3 sjalotjes
1 eetlepel olie
300 gram droogkokende rijst
400 gram gemengde groente (diepvries)
6 deciliter kippenbouillon
2 theelepels oregano
zout
peper
1 teentje knoflook
300 gram geraspte kaas
4 takjes peterselie


Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Verhit de olie in een royale braadpan en fruit hierin de gehakte sjalot. Voeg de rijst toe en bak deze even goed mee. Doe de diepvries gemengde groente (doperwtjes, maiskorrels, bloemkoolroosjes, paprika, blokjes wortel), de kippenbouillon, oregano, zout, peper en uitgeperste knoflook erbij. Leg het deksel op de pan en breng de massa aan de kook. Roer alles goed door en laat de rijst op een lage warmtebron in 20 minuten gaar worden. Maak de rijst met 2 vorken los en strooi de geraspte kaas erover. Garneer met fijngeknipte peterselie.
Lekker met een frisse salade.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen mei / juni 1991
Een reactie plaatsen