donderdag 25 mei 2017

Gevulde eieren met spinazie

GEVULDE EIEREN MET SPINAZIE

1 ui
1 kilogram spinazie
50 gram Emmentaler kaas (stukje)
2 eieren
zout
1 eetlepel boter of margarine
peper
nootmuskaat
2 eetlepels zure room
½ eetlepel paneermeel


Ui pellen en fijn snipperen. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Korstjes van kaas snijden. Kaas grofraspen.
Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en overlangs halveren. Boven kommetje dooiers eruit wippen en fijnprakken. Spinazie op matig vuur 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In nog 5 minuten zachtjes gaarkoken. In vergiet goed laten uitlekken. Op plank grof hakken. Terugdoen in pan. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Aan spinazie toevoegen: ui, peper, nootmuskaat en zure room. Door elkaar mengen. ¾ Deel van spinaziemengsel in lage ovenschotel doen. Door rest van spinazie eidooier roeren. Hiermee eihelften hoog opvullen. Paneermeel en kaas erover strooien. Eihelften op spinazie in schotel zetten. In 2 minuten onder grill kaas laten smelten. Direct opdienen. Lekker met gepofte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip mei 1983
Een reactie plaatsen