donderdag 25 mei 2017

Gemengde salade met ei, komkommer en tuinkruiden

GEMENGDE SALADE MET EI, KOMKOMMER EN TUINKRUIDEN

2 eieren
½ komkommer
2 eetlepels mayonaise
1 bekertje zure room (125 milliliter)
1 eetlepel dille
1 teentje knoflook
20 sprietjes bieslook
5 takjes peterselie
zout
peper
1 zak gemengde sla extra (200 gram)
½ bakje tuinkers


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en laten afkoelen. Komkommer wassen en in dunne plakjes schaven. In een kommetje mayonaise en zure room door elkaar roeren. Dille erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bieslook en peterselie erboven fijnknippen. Op smaak afmaken met zout en peper.
Eieren pellen en met een vork grof prakken. In een slakom gemengde sla en de komkommerplakjes luchtig door elkaar scheppen. Sausje er in het midden over schenken. Stukjes ei erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen. Direct opdienen.
Lekker bij pizza Napolitana.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 1989
Een reactie posten