zondag 21 mei 2017

Gegrilleerd tartaartje met kruidenkaas en raapstelensalade

GEGRILLEERD TARTAARTJE MET KRUIDENKAAS EN RAAPSTELENSALADE

zout
1 pak krielaardappeltjes (375 gram)
2 tartaartjes
½ eetlepel olie
1 bosje raapstelen (150 gram)
2 eetlepels slanksaus
1 theelepel mosterd
2 eetlepels yoghurt
peper
1 pakje Paturain Light
3 takjes peterselie
½ eetlepel boter of margarine


Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In pan met weinig water en zout, krielaardappeltjes in 10 minuten gaarkoken. Intussen tartaartjes bestrijken met olie. Vlak onder grill tartaartjes in 6 minuten bruin en vanbinnen rosé grilleren, halverwege keren. Intussen raapstelen wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In een kom slanksaus, mosterd en yoghurt door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Raapstelen erdoor scheppen. Paturain met scherp nat mes overlangs in 3 plakjes snijden (1 plakje daarvan wordt niet gebruikt). Plakjes Paturain op tartaartjes leggen en 1 minuut onder de grill iets laten smelten. Intussen aardappeltjes afgieten. Peterselie erboven fijnknippen en boter erdoor roeren. Tartaartjes op 2 borden leggen. Aardappeltjes en raapstelensalade ernaast scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande mei 1990
Een reactie posten