maandag 1 mei 2017

Cha Li Jou (Fukien, China)

CHA LI JOU (VARKENSVLEES MET WORTELTJES)

Het vlees wordt eerst roodgekookt en daarna gepaneerd en in frituurolie gebakken. Het gerecht stamt uit Fukien.

2 eetlepels zonnebloemolie
1 kilogram ontbeende varkenspoot
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
3 theelepels azijn
2 eetlepels sherry
¼ liter sterke bouillon
1 ei
150 gram droog, fijn broodkruim
frituurolie
250 gram jonge worteltjes

Snijd het vlees in dunne schijven. Laat de olie heet worden, bak de plakken vlees, voeg sojasaus, suiker, azijn en sherry toe. Laat het vlees zo in 5 minuten roodbruin worden. Keer de plakken van tijd tot tijd. Voeg de bouillon toe en laat deze praktisch geheel inkoken. Schep de plakken vlees eruit en laat ze afkoelen. Doop ze in een losgeklopt ei en daarna in het broodkruim. Bak ze vervolgens 3 minuten in de hete frituurolie, niet allemaal tegelijk. Snijd de (rauwe) worteltjes in uiterst smalle en dunne reepjes. Leg het vlees op een warme schaal en rangschik de reepjes wortel eromheen.

4 personen

gebied : Fukien, China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: