donderdag 25 mei 2017

Blini's met bietjessalade en dilleroom

BLINI’S MET BIETJESSALADE EN DILLEROOM

1 klein gekookt bietje
1 eetlepel azijn
½ eetlepel gembersiroop
1 eetlepel fijngehakt bieslook
zout
peper
3 eetlepels zure room
½ eetlepel fijngehakte dille
100 gram poffertjesmix
1 eidooier
1 eetlepel olie


Snijd het bietje in luciferdunne reepjes. Schep de azijn, de gembersiroop, het bieslook en zout en peper erdoor. Laat de salade ½ uur staan. Roer de dille door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Roer een beslag van de poffertjesmix, 2 deciliter water, de eidooier en de olie.
Verhit een droge koekenpan (doorsnede 18 centimeter) en laat ¼ deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak de blini aan 2 kanten goudbruin. Bak zo nog 3 blini’s. Vul de blini’s met de bietjessalade, rol ze losjes op en leg ze op twee bordjes. Schep de dilleroom ernaast.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 18 mei 1994
Een reactie plaatsen