zaterdag 4 maart 2017

Witlofsalade met sinaasappel

WITLOFSALADE MET SINAASAPPEL

400 gram witlof
2 sinaasappels
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 theelepel gemberpoeder
zout
peper
1 takje peterselie


Witlof wassen. Met puntig mesje stronk diep uithollen. 1 Sinaasappel halveren. 1 Helft uitpersen. Rest van sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. In kommetje doen: sinaasappelsap, yoghurt, halfvette mayonaise, gemberpoeder, zout en peper. Tot sausje roeren.
Witlof in dunne reepjes snijden. In slaschaal witlof en sinaasappel doen. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Garneren met peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 75 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1982
Een reactie posten