zaterdag 4 maart 2017

Witlofsalade met roodlof en kiwi

WITLOFSALADE MET ROODLOF EN KIWI

2 struikjes witlof (300 gram)
100 gram radicchio (roodlof)
2 kiwi’s
2 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
1½ eetlepel kiwilikeur
zout
peper


Van witlof en roodlof stronk afsnijden. In losse blaadjes verdelen en wassen. In vergiet laten uitlekken. Kiwi schillen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. In kommetje peterselie en bieslook fijnknippen. Toevoegen: zure room, mayonaise, kiwilikeur, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal rangschikken: witlof, roodlof en kiwi. Sausje erover schenken.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip kerst 1986
Een reactie plaatsen