zaterdag 4 maart 2017

Witlof-ovenschotel

WITLOF-OVENSCHOTEL

6 kleine struikjes witlof
(zee)zout
6 plakken ham (200 gram)
1 grote ui
2 stengels bleekselderij
100 gram champignons
2 bananen
2 eetlepels boter of margarine
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel knoflookpoeder
versgemalen peper
½ pak rösti (diepvries)
100 gram plakjes belegen kaas


Witlof schoonspoelen. Met puntig mesje stronk diep uithollen. In pan bodem water met zout aan de kook brengen. Witlof in 7 minuten bijna gaarkoken. In vergiet goed laten uitlekken. Lof in ham wikkelen. Ui pellen en fijn snipperen. Bleekselderij wassen en in reepjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Bananen pellen en in repen snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Bleekselderij 3 minuten meefruiten. Toevoegen: champignons, kerriepoeder, knoflookpoeder, zout en peper. 3 Minuten meebakken. Uit pan scheppen. In zelfde koekenpan rösti bakken volgens gebruiksaanwijzing op zak. Bleekselderijmengsel erdoor scheppen. In ovenschotel rand van röstimengsel maken. In midden ham-lofrolletjes leggen. Bedekken met banaan en kaas.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven in 15 minuten heet laten worden.
Lekker met kropsla, Amsterdamse uien, mosterdsaus, mandarijnpartjes en stukjes ananas.

4 personen

gerechtsoort : eenpansmaaltijd

bron : Mevrouw A. Jansen uit Ermelo, in Tip maart 1980
Een reactie plaatsen