zaterdag 4 maart 2017

Witlof met ei en kruidensaus

WITLOF MET EI EN KRUIDENSAUS

2 eieren
1 teentje knoflook
4 eetlepels slanke sladressing
zout
peper
1 theelepel mosterd
½ eetlepel citroensap
½ eetlepel peterselie
1 eetlepel bieslook
3 struikjes witlof (300 gram)
1 tomaat
½ bakje tuinkers


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in 8 partjes snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Toevoegen: sladressing, zout, peper, mosterd, citroensap, peterselie en bieslook. Door elkaar roeren. Van witlof blaadjes losmaken. In vergiet wassen en laten uitlekken. Tomaat wassen en in plakjes snijden. Tuinkers van bedje knippen.
Op platte schaal witlofblaadjes als bloem rangschikken. Ei erover verdelen. In midden tuinkers en tomaat leggen. Kruidensaus apart opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 75 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1980
Een reactie plaatsen