zaterdag 4 maart 2017

Amandel-witlofsoep

AMANDEL-WITLOFSOEP

250 gram blanke amandelen
2 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels bloem
3 kippenbouillontabletten
¼ liter slagroom
500 gram witlof (3 struikjes)
zout
peper
1 takje peterselie


In rauwkostmolen amandelen fijnmalen. In pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende ¾ liter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Van vuur af slagroom en amandelen erdoor roeren. Minstens 1 uur laten staan. Witlof wassen en stronkjes eraf snijden.
Op zacht vuur soep verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Witlof snipperen. Door soep roeren. Peterselie erbij fijnknippen. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 10 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip januari 1984
Een reactie plaatsen