maandag 26 december 2016

Trotella alla Savoia (Piëmont, Italië)

TROTELLA ALLA SAVOIA (GEBAKKEN FOREL MET CHAMPIGNONS)

4 hele forellen, schoongemaakt
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak
bloem
50 gram roomboter
2 eetlepels olijfolie
200 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel citroensap
4 bosuitjes, kleingesneden
4 eetlepels verse broodkruimels


Spoel de forellen af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bestuif ze met bloem. Verhit de helft van de boter en de olie in een grote koekenpan en wacht tot het niet meer schuimt. Leg de forellen in de pan en bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Breng ze voorzichtig over op een schaal. Smelt de helft van de rest van de boter in een schone pan en fruit de champignons 3 minuten tot ze zacht zijn. Schud de pan regelmatig heen en weer om aanbranden te voorkomen. Besprenkel de champignons met het citroensap en verdeel ze over een ondiepe ovenvaste schaal. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en fruit de bosuitjes en de broodkruimels, tot de broodkruimels licht-goudbruin zijn. Schik de gebakken forellen op de champignons en bestrooi ze met het kruimelmengsel. Bak het gerecht 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven (220°C) en dien direct op.

4 personen

gebied : Piëmont, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie plaatsen