maandag 26 december 2016

Trote alla Panna Acida (Trentino-Zuid-Tirol, Italië)

TROTE ALLA PANNA ACIDA (FOREL MET ZURE ROOM)

In heel Italië wordt forel als de meest favoriete zoetwatervis gezien, in het bijzonder in Noord-Italië, waar hij in de bergrivieren veelvuldig gevangen wordt. In andere delen van Italië worden forellen in speciaal daarvoor aangelegde vijvers op commerciële basis gekweekt.

het sap van ¼ citroen
6 eetlepels wijnazijn
zout naar smaak
1 forel, schoongemaakt
15 gram boter
¾ deciliter zure room
fijngehakte verse peterselie


Vul een brede, ondiepe pan met water, doe het citroensap, de wijnazijn en het zout naar smaak erbij en breng het geheel aan de kook. Leg de vis in het kokende water, zet het vuur heel laag en laat de vis 6 tot 8 minuten zachtjes pocheren. Smelt intussen de boter in een kleine pan, doe de zure room erbij en warm deze saus goed door. neem de forel voorzichtig uit de pan en dien deze direct op met de warme saus. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie.

1 persoon

gebied : Trentino-Zuid-Tirol, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie posten