maandag 26 december 2016

Pane con Noci met kruidige kippenlevertjesmousse (Italië)

PANE CON NOCI MET KRUIDIGE KIPPENLEVERTJESMOUSSE

250 gram kippenlevertjes
1 sjalotje
10 takjes selderij (zakje à 50 gram)
1 eetlepel (olijf)olie
5 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel kappertjes (potje, Royal Mail)
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
zout
peper
1 voorgebakken pane con noci (220 gram)
12 walnoten


Kippenlevertjes kleinsnijden. Sjalotje pellen en snipperen. Selderij fijnhakken. In pan olie verhitten. Kippenlevertjes, sjalot en selderij ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Wijn, kappertjes en bouillonpoeder toevoegen en onafgedekt ca. 8 minuten zachtjes laten koken tot wijn verdampt is. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen in keukenmachine kippenlevertjesmengsel pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Pane con noci in 12 plakjes snijden. Op rooster plakjes brood in ca. 3 minuten ca. 10 cm onder grill goudbruin roosteren, halverwege keren. Plakjes dik besmeren met levermousse en garneren met walnoten.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Italië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande 9 mei 1996
Een reactie posten