maandag 26 december 2016

Acquacotta (Toscane, Italië)

ACQUACOTTA (WILDE PADDENSTOELENSOEP)

De naam van deze soep betekent letterlijk ‘gekookt water’, waarmee bedoeld wordt dat deze soep niets kost. En dat is inderdaad waar als u weet waar u porcini kunt vinden. Mocht dat niet het geval zijn dan zult u ze moeten kopen.

4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 takje munt
zout
vers gemalen zwarte peper
275 gram verse of gedroogde porcini (cèpes) in stukjes gesneden*
½ rode paprika, gehakt
1,2 liter Brodo di Pollo
4 eieren
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
4 sneden knapperig Italiaans brood

* bij gebruik van gedroogde porcini dienen de paddenstoelen eerst in water geweekt en daarna uitgelekt en gehakt te worden


Verhit de olie in een pan, en voeg de knoflook, de muntblaadjes en een beetje peper toe. Bak de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de paddenstoelen en gehakte paprika toe en draai het vuur dan lager, zodat het vocht vrijkomt. Voeg zout naar smaak toe en schenk er de bouillon bij. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Klop intussen de eieren met de kaas in een soepterrine. Giet er de soep over en laat die enkele minuten afgedekt staan, zodat de eieren erin koken. Leg een snee brood in elke soepkom en schenk er de soep over. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : soep

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Een reactie plaatsen