zaterdag 3 december 2016

Abrikozen dessertfondue

ABRIKOZEN DESSERTFONDUE

FONDUE
500 gram gedroogde abrikozen
3 centimeter gember, geraspt
4 eetlepels gembersiroop
citroensap
zout
(1 eetlepel aardappelmeel)
4 eetlepels apricot brandy

OM TE DIPPEN
1 kilogram stevig vers fruit, in blokjes, zoals meloen, banaan, sinaasappel, lychees, ananas, peer, kiwi
250 gram cake, in reepjes en dunne koekjes (kattentongen)


Abrikozen net onder water 8 uur weken. Abrikozen met weekwater en gember pureren. Gembersiroop toevoegen. Aan de kook brengen, citroensap en zout erbij doen. Eventueel binden met aardappelmeel. Likeur erdoor roeren. In fonduepan serveren. Cake en koekjes erin dippen.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 uur / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair november 1994
Een reactie posten