maandag 14 november 2016

Spitskool uit de römertopf

SPITSKOOL UIT DE ROMERTOPF

400 gram rundergehakt
1 zakje kruidenmix voor gehkt met paprika (40 gram, Silvo)
2 eetlepels gemalen kokos
1 blikje ananasstukjes (netto 227 gram, Dole)
1 rode paprika
1 zakje gesneden spitskool (250 gram)
1 zak krielaardappeltjes (450 gram, Celavita)
2 eetlepels boter of margarine


Römertopf (inhoud 2 liter) 15 à 20 minuten in koud water zetten. Intussen gehakt mengen met kruidenmix. Van gehakt balletjes van 3 centimeter maken. Op plat bord kokos strooien. Balletjes door kokos wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met kokos. In zeef ananas laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt). Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in römertopf door elkaar scheppen. Boter in klontjes erover verdelen. Römertopf afgedekt in midden van koude oven zetten. Oven instellen op 200 ºC of gasovenstand 4. Schotel in 1 uur gaar stoven.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur en 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 23 november 1995