maandag 14 november 2016

Pasteitje gevuld met krab en champignons

PASTEITJE GEVULD MET KRAB EN CHAMPIGNONS

75 gram kalfsgehakt
zout
peper
½ theelepel gedroogde kervel
1 blikje krab à 198 gram
blik hele champignons (¼ liter)
½ citroen
1 doos grote pasteibakjes (4 stuks)
1 zakje stroganoffsaus (McCormick)
4 eetlepels slagroom
4 toefjes peterselie


In kom doen: gehakt, zout, peper en kervel. Door elkaar kneden. Hiervan 12 balletjes vormen. In zeef krab laten uitlekken, papier verwijderen. Krab in stukjes snijden. Boven maatbeker champignons afgieten. Aanvullen met water tot 2½ deciliter. Citroen wassen en in 4 partjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C. Van pasteibakjes dekseltjes verwijderen en op bakplaat zetten. In midden van oven in 15 minuten heet laten worden. Intussen in steelpan verdund champignonvocht doen. Sauspoeder toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Gehaktballetjes toevoegen en in 10 minuten zachtjes bijna gaarkoken. Krab en champignons toevoegen. In 5 minuten heet laten worden. Slagroom erdoor roeren. Pasteibakjes uit oven nemen. Op 4 bordjes zetten. Vullen met kaasmengsel. Rest overdoen in sauskom. Garneren met citroen en toefjes peterselie. Dekseltjes ernaast leggen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 42 (november 1988)