zaterdag 12 november 2016

Gevulde varkensfilet

GEVULDE VARKENSFILET

500 - 600 gram varkensfilet
1 - 2 teentjes knoflook
peper
zout
100 gram dun gesneden Ardenner ham
150 gram in dunne plakken gesneden Mozzarella of jonge Goudse kaas
(12 olijven met piment)
40 gram boter


Snijd de varkensfilet in als een tasje (of laat dit de slager doen). pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven het ingesneden vlees. Strooi er peper en zout (voorzichtig, de ham is al zout!) naar smaak overheen. Vul de varkensfilet met de ham, kaas en de in plakjes gesneden olijven. Bind de opening van het vlees dicht met draad of steek er cocktailprikkers in. Verhit de boter en bak de varkensfilet snel om en om goudbruin. Neem hem uit de pan en schenk de braadboter in een ovenvaste schaal. Vet de schaal in met boter. Leg de gevulde varkensfilet in de schaal en zet deze in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 - 25 minuten.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen november / december 1991