maandag 14 november 2016

Gehaktballetjes met pruneaux

GEHAKTBALLETJES MET PRUNEAUX

4 sjalotjes
6 pruneaux
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel koffieroom
1 theelepel milde paprikapoeder
½ theelepel kaneel
250 gram rundergehakt
zout
peper
25 gram boter of margarine
½ vleesbouillontablet
1 deciliter rode wijn


Pel de sjalotjes en halveer ze. Halveer de pruneaux. Meng het paneermeel, de koffieroom, het paprikapoeder en de kaneel door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm kleine balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de sjalotjes ca. 2 minuten mee. Voeg de pruneaux, het bouillontablet, de wijn en 1 dl water toe. Laat de gehaktballetjes met een deksel schuin op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Lekker met gegratineerde knolselderijpuree.

2 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 16 november 1994