zondag 13 november 2016

Gegratineerde schelvis met ham

GEGRATINEERDE SCHELVIS MET HAM

¼ liter melk
20 gram boter
2 eetlepels bloem
50 gram geraspte oude kaas
zout
peper
200 gram schelvisfilet
2 plakjes achterham
10 sprietjes bieslook


Verwarm de oven voor op 225°C. Doe de melk, de boter en de bloem in een pan. Breng de melk al roerende met een garde aan de kook en laat het zachtjes koken tot een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de vis in een ovenschaal. leg de plakjes ham erop. Schenk de saus erover. Knip het bieslook erboven in grove stukken. Laat de vis in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Lekker met bietjessalade.

2 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 3 november 1993