woensdag 9 november 2016

Eieren met mosterd-dillesaus

EIEREN MET MOSTERD-DILLESAUS

8 eieren
1 bekertje garderoom à 200 milliliter
1 eetlepel mosterd
1 zakje Hollandaisesaus
zout
peper


4 Borden voorverwarmen. Eieren in 10 minuten hard koken. Intussen in kom garderoom met mosterd half stijfkloppen. In steelpan 2 deciliter water aan de kook brengen. Al roerende Hollandaisesauspoeder toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Nog 2 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Door garderoommengsel 4 eetlepels warme saus roeren. Garderoommengsel aan saus toevoegen. Dille erdoor roeren. Nog 1 minuut verwarmen (niet koken). Op smaak brengen met zout en peper. Eieren laten schrikken, pellen en in lengte halveren. Over warme borden verdelen. Saus erover schenken. Lekker met macaroni en veldsla.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip november 1986