zaterdag 12 november 2016

Bleekselderij gevuld met zalmmousse

BLEEKSELDERIJ GEVULD MET ZALMMOUSSE

4 stengels bleekselderij
1 blikje roze of rode zalm (nettogewicht 200 gram)
2 theelepels citroensap
2 eetlepels mayonaise
peper
zout
1 eetlepel fijngeknipte dille (vers of diepvries)


Was de bleekselderijstengels, verwijder eventuele harde ‘draden’. Snijd de stengels in mooie gelijke stukjes van 3 centimeter lengte. Laat de zalm op een zeef uitlekken, verwijder velletjes en graten. Prak de zalm fijn in een kom, voeg het citroensap, de mayonaise, peper, zout en dille toe en meng tot een smeuïg geheel. Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en vul de bleekselderijstukjes met de zalm. Garneer met een takje dille.

16 personen

voedingswaarde : 25 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Boodschappen november / december 1991