zondag 9 oktober 2016

Eend met sinaasappel

EEND MET SINAASAPPEL

jonge taling(en)
lapje spek
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
3 eetlepels water of sinaasappelsap
een snufje gemberpoeder of wat gembernat
peper
zout


Bardeer de taling(en). Leg ze in de braadslede en grilleer ze op een afstand van 12 centimeter van de grill met de velkant naar boven. Bedruip de gebardeerde jonge eend(en) tijdens het grilleren met een mengsel van 3 eetlepels sinaasappelmarmelade verdund met 3 eetlepels water of sinaasappelsap, een snufje gemberpoeder of wat gembernat, peper en zout. Draai de eend(en) enige keren om. Reken 40 à 60 minuten braadtijd

4 personen

bereidingstijd : 40 - 60 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mixed Grill / Heleen A. M. Halverhout