dinsdag 27 september 2016

Lever met sinaasappel op toost

LEVER MET SINAASAPPEL OP TOOST

4 sneetjes oud casinobrood zonder korst
400 gram rauwe kalfslever, in 4 dunne brede plakken gesneden
peper
zout
4 schijven (geschilde) sinaasappel, appel of ananas
bruine suiker
boter


Verwarm de grill voor. Grilleer de plakken afgedroogde lever in ongeveer 4 minuten onder de warme grill (of op de contactgrill of in een grilleerpan) aan beide kanten bruin en net gaar. Bestrooi ze dan met peper en zout. Leg tegelijkertijd de schijven sinaasappel of anderszins naast de lever onder de grill. Beleg ze met bruine suiker en een klontje boter. Draai ze niet om. Serveer de lever op warme toost (apart geroosterd of later, na het grilleren van de lever) en leg de schijven sinaasappel, appel of ananas erop. Als snack kunt u bij dit gerecht wat gestoofde rodekool geven, die u eromheen schikt, of appelmoes.

4 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mixed Grill / Heleen A. M. Halverhout