zaterdag 24 september 2016

Gevulde kalfsborst

GEVULDE KALFSBORST

kalfsvlees
tutti frutti
amandelen, gehakt
beschuit- of broodkruim, geweekt
een eidooier
zout
peper
boter
een glas witte wijn of sherry
maïzena


Vraag uw slager een stuk kalfsvlees dat geschikt is om als gevulde rollade te serveren. Vermeng voorgeweekte tutti frutti met wat gehakte amandelen, geweekt beschuit- of broodkruim en een eidooier en schep dit op de lap vlees. Rol de lap op en bind er een draad omheen. Wrijf het vlees in met zout en peper en braad het in boter goudbruin en gaar. Bedruip het vooral van tijd tot tijd. Voeg tegen het einde van de braadtijd een glas witte wijn of sherry aan de braadboter toe en bind het vocht met wat aangemaakte maïzena.
Variant: Vervang beschuit- of broodkruim door geraspte rauwe aardappel en voeg wat majoraan toe.

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Noten en wintervruchten / Erna Horn