zondag 17 juli 2016

Verse kapucijners met sinaasappelsaus

VERSE KAPUCIJNERS MET SINAASAPPELSAUS

2 kilogram verse kapucijners
1 sinaasappel
3 takjes peterselie
zout
1 zakje Hollandaisesaus
1 eetlepel boter of margarine


Kapucijners doppen. Sinaasappel goed wassen. Boven kommetje helft van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap in maatbeker doen en met water aanvullen tot 2½ deciliter. Sinaasappelrasp erdoor roeren. In kopje 2 takjes peterselie fijn knippen.
In pan met weinig water en zout, kapucijners in 15 minuten gaarkoken. Intussen in steelpan Hollandaisesaus maken met sinaasappelvocht volgens gebruiksaanwijzing. Peterselie en boter erdoor roeren. Kapucijners afgieten en overdoen in schaal. Saus erover schenken. Garneren met rest van peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1982