woensdag 6 juli 2016

La Peverada di Treviso (Treviso, Veneto, Italië)

LA PEVERADA DI TREVISO (PITTIGE SAUS VOOR GEVOGELTE)

100 gram luganega of andere milde worst van varkensvlees
100 gram kippenlever
30 gram augurkjes, bij voorkeur cornichons
6 eetlepels olijfolie (of 4 eetlepels, als de worst erg vet is)
1 eetlepel gehakte ui, zeer fijn
1 theelepel zout
zeer veel versgemalen zwarte peper
3 theelepels geraspte citroenschil
12 eetlepels droge witte wijn


Haal het vel van de worst. Doe worstvlees, kippenlevers en augurkjes in de keukenmachine, laat de machine draaien tot zich een dikke romige massa gevormd heeft. Zorg ervoor dat u het mengsel niet te lang laat draaien, dan wordt het papperig. Doe olijfolie en ui in een kleine pan en fruit op matig vuur tot het goudgeel is. Doe het worstmengsel erbij en roer dit goed door. Voeg zout en een grote hoeveelheid peper toe. Strooi er geraspte citroenschil over en roer stevig door. Voeg wijn toe, draai het vuur lager zodat de saus zachtjes suddert. Doe dan het deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 1 uur stoven. Roer af en oe even om. Serveer de saus bij fazant, parelhoen, kwartel, duif, kip of kalkoen.

6 personen

gebied : Treviso, Veneto, Italië
gerechtsoort : saus

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan