zondag 17 juli 2016

Karbonade met kiwi en mango

KARBONADE MET KIWI EN MANGO

2 kiwi’s
1 mango
4 ribkarbonades
zout
peper
1 theelepel gemberpoeder
50 gram boter of margarine
1 deciliter sinaasappel-perzik tweedrank
½ theelepel bouillonpoeder
2 eetlepels sherry
tabasco


Kiwi’s dun schillen. In plakjes snijden. Mango schillen en rond pit in dikke plakken snijden. Plakken in blokjes snijden.
Vlees inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In grote koekenpan boter verhitten. Vlees in 15 minuten bruin en gaarbakken. Halverwege keren. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees op warme schaal leggen en warm houden. Aan bakvet toevoegen: kiwi, mango, tweedrank, 2 eetlepels water, bouillonpoeder en sherry. Al roerende aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en tabasco. Met schuimspaan kiwi en mango op karbonades scheppen. Sinaasappelperzikjus overdoen in sauskom. Lekker met gekookte aardappelen en ijsbergsla.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1985