woensdag 13 juli 2016

Grapefruit gevuld met druivensalade

GRAPEFRUIT GEVULD MET DRUIVENSALADE

2 grapefruits
½ sinaasappel
50 gram witte druiven
50 gram blauwe druiven
½ kleine banaan
½ appel
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel vieux
1 eetlepel pistachenootjes
3 eetlepels 1000-Islandssaus (fles)


Grapefruits halveren. Met grapefruitmesje vruchtvlees eruit snijden. Helft van vruchtvlees kleinsnijden (rest voor iets anders gebruiken). Sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Druiven afspoelen en van trosjes halen. In vieren snijden en pitjes verwijderen. Banaan pellen en in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Banaan en appel besprenkelen met citroensap. In kom doen: stukjes grapefruit, sinaasappel, druiven, banaan, appel en vieux. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Pistachenootjes pellen en fijnhakken.
Grapefruithelften hoog opvullen met fruitmengsel. Op bordjes zetten. Besprenkelen met 100 Islandssaus. Pistachenootjes erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1985