zondag 17 juli 2016

Beenham met asperge-roomsaus

BEENHAM MET ASPERGE-ROOMSAUS

3 deciliter droge witte wijn
4 plakken beenham à 100 gram
1 sjalotje
1 blik asperges (nettogewicht 250 gram)*
1 eetlepel boter of margarine
¼ liter slagroom
60 gram bloem
1 theelepel dragon
zout
peper
1 takje peterselie

* In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 gram verse asperges gebruiken.


Schaal voorverwarmen. In pan helft van wijn verwarmen. Ham in wijn leggen en in 10 minuten zachtjes verwarmen. Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen. In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van 1 centimeter snijden. In pan boter verhitten. Sjalotje 2 minuten zachtjes bakken. Rest van wijn en slagroom toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Op hoog vuur 5 minuten laten inkoken. Met schuimspaan ham uit wijn nemen (wijn bewaren) en op warme schaal leggen. Warm houden. In kom bloem doen. Al roerende warme wijn scheutje voor scheutje toevoegen tot glad papje. Al roerende aan roomsaus toevoegen. 7 Minuten zachtjes laten koken. Dragon en asperges erdoor roeren en 3 minuten meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over ham schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gekookte aardappelen en tuinbonen.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1985