vrijdag 24 juni 2016

Trota al Cartoccio (Italië)

TROTA AL CARTOCCIO (FOREL IN FOLIE)

4 schoongemaakte forellen van 300 gram per stuk
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
sap van 2 citroenen
1 bosje peterselie
50 gram boter of margarine
1 ui
250 gram verse champignons
4 tomaten
1 bosje tijm
1 kopje droge witte vermouth


Forellen onder stromend water wassen, droogdeppen, zouten, met peper kruiden, met citroensap besprenkelen, met takjes peterselie vullen. Boter in een pan verhitten, de fijngehakte uien toevoegen en glazig fruiten. Schoongemaakte, gewassen en in plakjes gesneden champignons erbij doen en kort mee fruiten. Tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden, met gehakte tijm door de champignons roeren. Kruiden met zout en peper. Vier op maat geknipte stukken aluminiumfolie op een werkvlak leggen. Forellen erop leggen en het champignonmengsel erover verdelen. De forellen met vermouth besprenkelen. Folie dichtvouwen. In een op 200°C voorverwarmde oven in 18 tot 20 minuten gaar laten worden. Serveren met aardappelen en jonge doperwten met ham.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi