woensdag 22 juni 2016

Tagliatelle al Ragù (Emilia-Romagna, Italië)

TAGLIATELLE AL RAGÙ

400 gram tagliatelle (of spaghetti)
450 gram gemengd rund-, varkens- en kalfsvlees (of alleen gehakt rundvlees)
olijfolie
boter
ui
selderie
wortel
2 gepelde tomaten
zout
peper


Een flinke ui kleinsnijden, wat selderie of een stengel bleekselderie en een paar worteltjes fijnhakken. Dit samen met het vlees in 2 eetlepels olijfolie en een klontje boter laten fruiten. Als de ui glazig wordt en het vlees kleur krijgt, wat bouillon toevoegen en de kleingesneden, gepelde tomaten (zonder zaadjes). Dit aan de kook laten komen en dan op een zacht vuur 1 uur laten pruttelen met het deksel op de pan. De ragù wordt verfijnd door er gedroogde paddenstoelen en room aan toe te voegen. Nu de tagliatelle (of spaghetti) in ruim kokend, gezouten water koken, helemaal uit laten lekken en dan met de ragù serveren. Bij voorkeur vers geraspte Parmezaanse kaas kan ieder er zelf op strooien.

4 personen

gebied : Emilia-Romagna, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten