woensdag 22 juni 2016

Pollo al Marsala (Sicilië, Italië)

POLLO AL MARSALA

4 kippenbouten of een in stukken gesneden braadkip
olijfolie
boter
een flinke ui
teentje knoflook
peterselie
bloem
een glas Marsala
zout
peper


De kip in half olie en half boter bruin braden, de gesnipperde ui en het teentje knoflook toevoegen. Wat peterselietakjes met een draadje bij elkaar binden en mee laten bakken. Knoflook en peterselie na enige tijd verwijderen. Wanneer de kip goed gekleurd is, wat water of bouillon toevoegen en de kip gaar laten worden. Tenslotte de Marsala over de kip gieten, even laten sudderen, de kip op een voorverwarmde schaal doen, een klontje boter met wat bloem uitroeren en hiermee de saus licht binden. Eventueel op een hoog vuur al roerend de saus nog wat indikken.

4 personen

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten