zondag 26 juni 2016

Gnochetti di Spainaci e Ricotta (Italië)

GNOCHETTI DI SPINACI E RICOTTA (GNOCHETTI VAN SPINAZIE EN RICOTTA)

GNOCHETTI
800 gram spinazie
250 gram ricotta
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
nootmuskaat
zout
peper
200 gram witte bloem

75 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram boter


Was de spinazie, koken met aanhangend water, afgieten en het water er zo goed mogelijk uitpersen. Vermeng de groente met de ricotta, kaas, eieren, mespunt zout, peper en nootmuskaat, en 200 gram bloem (genoeg voor een middelstevig deeg). Rol hiervan balletjes ter grootte van een noot. Vul een brede, lage pan met licht gezouten water, breng dit aan de kook en doe er telkens een paar gnocchi tegelijk in. Schep ze uit de pan zodra ze aan de oppervlakte drijven en laat ze goed uitlekken. Maak ze laag om laag aan met de bruin gesmolten boter en de kaas.

4 personen

bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pasta! / Luigi Veronelli