woensdag 22 juni 2016

Cannelloni ai Quattro Formaggi (Toscane, Italië)

CANNELLONI AI QUATTRO FORMAGGI

Ook in Nederland kan men wel een pak lasagne krijgen en met de opgerolde plakken lasagne maakt u gemakkelijk gevulde cannelloni. Er zijn met vlees gevulde cannelloni, maar hier volgt een bijzondere Toscaanse variant.

plakken lasagne
zout
Gorgonzola
Mozzarella (eventueel meikaas)
Emmenthaler
jonge Goudse kaas
boter
béchamelsaus
geraspte oude kaas

Kook het gewenste aantal plakken lasagne in ruim water met zout. Kook ze niet te gaar, spoel ze vervolgens met koud water en leg ze op een schone theedoek. Intussen hebt u een aantal kaassoorten verzameld: Gorgonzola, Mozzarella (eventueel meikaas) en in plaats van Toscaanse, in Nederland niet verkrijgbare soorten, bijvoorbeeld Emmenthaler en jonge Goudse kaas. Snijd telkens van elk van deze kazen een reepje van ongeveer twaalf centimeter (iets korter of langer als het plakje lasagne wat groter of kleiner is) en rol de 4 reepjes in een plakje deeg. Als alle rolletjes gereed zijn deze in een beboterde, vuurvaste schaal leggen en daaroverheen wat béchamelsaus met wat geraspte oude kaas erin. Desgewenst hier en daar een klontje boter. Het gerecht ongeveer 10 minuten in een warme oven zetten. De kaas moet goed zacht worden, maar mag net niet uit de rolletjes lopen.

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten