zondag 22 mei 2016

Zuppa alla Pavese (Pavia, Lombardije, Italië)

ZUPPA ALLA PAVESE (KIPPESOEP MET GEPOCHEERDE EIEREN)

4 eetlepels boter
4 sneden Italiaans brood, elk ongeveer 1 centimeter dik
4 verse eieren
6¾ deciliter kippenbouillon (vers of van een blokje)
2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas


In een braadpan met dikke bodem met een diameter van 25 - 30 centimeter de boter smelten op een matig vuur en daarin het brood bakken gedurende 4 tot 5 minuten, tot de sneetjes aan beide kanten goudbruin zijn. Doe in vier soepkommen elk 1 snee brood. Verwarm de kippenbouillon in een kleine steelpan en laat zacht koken terwijl u de eieren bereidt. Breng in een grote pan ongeveer 5 centimeter water aan de kook en laat dit borrelen. Breek een ei op een schotel. Houd deze schotel zo dicht mogelijk boven het water en laat het ei erin glijden. Til voorzichtig met een lepel het eiwit over de dooier. Volgens dezelfde procedure, terwijl het water zachtjes blijft koken, de andere drie eieren een voor een op het schoteltje breken en in het water laten glijden. Probeer ze apart te houden. Pocheer de eieren 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe hard of zacht u ze wenst. Neem ze vervolgens uit het water met een schuimspaan en leg op elke gebakken boterham in de soepkom een ei. Bestrooi de eieren met Parmezaanse kaas en giet de bouillon eroverheen. De soep meteen serveren.

4 personen

gebied : Pavia, Lombardije, Italië
gerechtsoort : soep

bron : In de Italiaanse keuken / Waverley Root