zondag 8 mei 2016

Soba noedels met garnalen en ingemaakte gember

SOBA NOEDELS MET GARNALEN EN INGEMAAKTE GEMBER

500 gram soba noedels (Japanse boekweitnoedels)
2 eetlepels plantaardige olie
150 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes
750 gram kleine gekookte en gepelde garnalen
250 gram taugé
250 gram peultjes
250 gram wortels, in julienne
50 gram ingemaakte gember, kleingesneden
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels ontvette kippenbouillon, zonder zout
4 eetlepels Japanse zoete rijstazijn
1 eetlepel ingemaakt gembernat
1 theelepel gepeperde olie
1 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
sap van 1 limoen
2 eetlepels zwart sesamzaad


Kook de noedels al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Schep ze om met 1 eetlepel plantaardige olie. Verhit de resterende plantaardige olie in een zware sauteerpan boven een matig vuur. Voeg de paddenstoelen toe en sauteer ze 5 minuten in de hete olie. Schep de paddenstoelen met de garnalen, taugé, peultjes, wortels en ingemaakte gember door de noedels. Klop de overige ingrediënten behalve het sesamzaad door elkaar. Schep de dressing door de salade en strooi er het sesamzaad over. Doe de salade over in een schaal en serveer hem onmiddellijk.

6 - 8 personen

gerechtsoort : salade

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate