woensdag 11 mei 2016

Minestra Veneziana (Venetië, Veneto, Italië)

MINESTRA VENEZIANA (VENETIAANSE GROENTESOEP)

250 gram witte- of savooiekool
250 gram uien
250 gram mager spek of 100 gram mager spek en 300 gram kalfsoren en kalfspoten
100 - 150 gram kalfslever
300 gram tomaten
150 gram rijst
2 - 3 liter bouillon
1 mespunt gemalen kruidnagels
1 laurierblad
1 mespunt marjolein
snufje zout
snufje peper
geraspte kaas


Het in dobbelsteentjes gesneden spek uitbakken; uien, klein gesneden groente, en vlees aanbraden; met 2 liter bouillon - of heet water met bouillonextract - aanvullen; langzaam op een zacht pitje een uur laten koken. Het vlees uit de soep nemen, van het been afhalen, in kleine stukjes snijden en weer in de soep doen, evenals de apart gekookte rijst. Met de diverse kruiderijen de soep goed op smaak brengen. Desgewenst nog aanvullen met sneetjes geroosterd brood.

8 personen

gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : soep

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock