zondag 15 mei 2016

Gamberi alla Venezia (Venetië, Veneto, Italië)

GAMBERI ALLA VENEZIA (VENETIAANSE KREEFTESTAARTEN)

12 kreeftenstaarten (rauw en ongepeld)
2 uien
2 tomaten
4 augurken
4 plakken rauwe ham

GLAZUUR
½ kopje honing
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels azijn
1 knoflookteentje
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper


Kreeftenstaarten onder stromend water wassen en droogdeppen. Uien en tomaten halveren. Op ieder van de 4 spiezen 3 staarten, ½ ui, ½ tomaat, 1 augurk en 1 plak ham steken. Honing met tomatenpuree, azijn en met zout fijngewreven knoflook mengen en licht met peper kruiden. De spiezen hiermee bestrijken en 1 uur laten marineren. Onder de grill of in de oven gaar laten worden. Serveren met vers stokbrood en een lichte witte wijn.

4 personen

gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi