zaterdag 26 maart 2016

Varkenshaasje met portsaus

VARKENSHAASJE MET PORTSAUS

½ ui
50 gram katenspek
400 gram varkenshaas
25 gram boter of margarine
3 eetlepels cranberrycompote
3 eetlepels (rode) port
zout
peper
1 bekertje crème fraîche


Ui fijn snipperen. Katenspek in dunne reepjes snijden. Vlees in dunne plakjes van ½ centimeter snijden. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
In koekenpan boter verhitten. Ui en katenspek 2 minuten bakken. Vlees toevoegen en in 8 minuten gaar bakken. Af en toe omscheppen. Over 4 borden vlees verdelen. Aan bakvet toevoegen: cranberrycompote, port, 1 deciliter heet water, zout en peper. Al roerende 2 minuten mee warmen. Van vuur af crème fraîche erdoor roeren. Over borden verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1990