woensdag 16 maart 2016

Toast met ei uit de oven

TOAST MET EI UIT DE OVEN

4 sneetjes (rond) casinobrood
50 gram boter of margarine
4 eieren
4 eetlepels slagroom
zout
peper


Sneetjes brood in een broodrooster heel lichtbruin roosteren. Met een rond uitsteekvormpje of glas (doorsnede 6 centimeter) uit het midden van de sneetjes een rondje uitsnijden.
Over voorverwarmen op 175°C. Met de helft van de boter 4 ovenvaste platte schaaltjes invetten. Met een kwastje sneetjes brood met gat erin bestrijken met slagroom. Daarna met de rest van de boter besmeren. Het brood met de besmeerde kant naar boven op de schaaltjes leggen. Voorzichtig boven elk gat een ei breken, zodat de dooier heel blijft. De sneetjes in het midden van de oven zetten en het ei in 10 minuten laten stollen, het wit moet gestold zijn en de dooier nog zacht. De laatste minuut de uitgestoken broodrondjes in de oven leggen om warm te laten worden. Broodrondjes bij de toast serveren. Aan tafel de eieren bestrooien met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Allerhande maart 1989