maandag 28 maart 2016

Pannenkoekentaart

PANNENKOEKENTAART

200 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
2 grote eieren
½ liter melk
boter om te bakken
1/8 liter slagroom
3 eetlepels suiker
1 potje dikke Griekse yoghurt (150 gram)
rode jam
abrikozenjam
appelmoes, zelfgemaakt of uit een potje


Doe de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag 30 minuten rusten.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een antiaanbaklaag. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in 1 minuut goudbruin bakken. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak nog 7 pannenkoeken op dezelfde manier.
Maak van het laatste restje beslag een ‘kanten kleedje’ door het beslag in een dun straaltje kriskras door de pan te druppelen, zodat er een grof kantpatroon met gaten ontstaat. Klop de yoghurt los met de suiker.
Bestrijk 2 pannenkoeken met rode jam, 2 met abrikozenjam, 2 met appelmoes en 2 met de yoghurt. Stapel ze op een platte schaal zo op elkaar dat de laatste met rode jam bestreken is. Leg daarop het ‘kanten kleedje’ en bestrooi met poedersuiker. Snijd de taart met een scherp mes aan punten.

8 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Boodschappen maart 1999
Een reactie posten