woensdag 16 maart 2016

Oesterzwambeignets

OESTERZWAMBEIGNETS

1½ eetlepel olie
1½ eetlepel ketjap manis
150 gram oesterzwammen
½ citroen
olie om te frituren
1 klein ei
100 gram bloem
1½ deciliter pils of koolzuurhoudend bronwater
2 theelepels ketoembar
1½ theelepel koenjit
½ theelepel zout
½ zakje waterkers


In een kopje ketjap en 1½ eetlepel olie door elkaar roeren. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Rondom bestrijken met ketjapmengsel. Citroen in 4 plakjes snijden.
In een frituurpan de olie verhitten tot er witte damp vanaf komt (175°C). Schaal bekleden met keukenpapier. In een hoge kom met een garde ei loskloppen. Toevoegen: bloem, pils, ketoembar, koenjit en zout. Tot een glad beslag kloppen. Oesterzwammen door het beslag halen zodat ze rondom ermee bedekt zijn. Op een schuimspaan even laten uitlekken en met 3 tegelijk snel goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Waterkers over 4 bordjes verdelen. Oesterzwammen erop leggen. Op elk bord schijfje citroen leggen. Lekker met toast.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande maart 1989