zondag 27 maart 2016

Knoflookkarbonade met romige bloemkool

KNOFLOOKKARBONADE MET ROMIGE BLOEMKOOL

2 teentjes knoflook
1 ei
2 beschuiten
2½ eetlepel geraspte oude kaas
2 eetlepels boter of margarine
2 schouderkarbonades
zout
versgemalen peper
1 kleine bloemkool
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)
6 takjes peterselie


Knoflook in dunne plakjes snijden. In diep bord ei loskloppen. Boven ander diep bord beschuiten verkruimelen. Knoflook en 1 eetlepel kaas erdoor mengen. In koekenpan boter verhitten. Vlees inwrijven met zout. Eerst door ei, dan door beschuitmengsel wentelen. Vlees in 15 minuten zachtjes gaar bakken. Halverwege keren. Intussen bloemkool wassen en in roosjes verdelen. In 7 minuten gaar koken. Intussen in steelpan crème fraîche en rest van kaas al roerende verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft van peterselie erboven fijn knippen. In schaal bloemkool doen. Saus erop scheppen. Rest van peterselie in blaadjes verdelen en tussen bloemkool steken. Vlees bestrooien met veel versgemalen peper. Op 2 borden leggen. Lekker met gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 790 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1990