donderdag 24 maart 2016

Kipcurry

KIPCURRY

4 grote kippenbouten (1 kilogram)
1 grote ui
3 teentjes knoflook
5 centimeter verse gemberwortel of 2 theelepels gemberpoeder
15 gram boter
3 theelepels kerriepoeder
1 theelepel kaneel
4 kruidnagels
1 theelepel komijnzaad
zout
peper
½ literblik gepelde tomaten
2 deciliter yoghurt of 1 deciliter yoghurt en 1 deciliter halfroom
bieslook


Pel de ui en de knoflook. Hak ze samen met de gemberwortel fijn in de foodprocessor of doe dit met de hand. Verhit de boter en fruit dit mengsel even aan. Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken. Verwijder eventueel het vel van de kippenbouten. Leg de bouten naast elkaar in een ovenvaste schaal. Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175 - 200°C gedurende 45 minuten. Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door en schenk de saus weer over de kip. Garneer met fijngeknipte bieslook. Serveer met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 45 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen maart / april 1992