woensdag 16 maart 2016

Gevulde eieren

GEVULDE EIEREN

12 eieren
1 zakje Parmezaanse kaas à 100 gram
1 rijpe avocado
1½ eetlepel citroensap
3 eetlepels mayonaise
5 eetlepels kerriesaus
4 eetlepels hot ketchup
zout
peper
¼ rode paprika
¼ groene paprika
¼ gele paprika
½ krop sla


Eieren in 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren en boven een kom met een lepel de dooiers eruit wippen. Met een vork de dooiers fijnprakken en Parmezaanse kaas erdoor roeren. Dooier-kaasmengsel over 3 kommen verdelen. Avocado halveren en de pit verwijderen. Vruchtvlees eruit scheppen en met het citroensap in een keukenmachine pureren of met een vork fijnprakken. Gepureerde avocado en 1 eetlepel mayonaise door dooier-kaasmengsel in de eerste kom roeren. Kerriesaus door dooier-kaasmengsel in de tweede kom roeren. Rest van mayonaise en hot ketchup door dooier-kaasmengsel in de derde kom roeren. Alle drie de mengsels op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik goed afgedekt in de koelkast zetten. Paprika in brede reepjes snijden. Reepjes in ruitjes snijden. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Sla wassen en uitslaan. Avocadomengsel overdoen in een spuitzak met een grove kartelmond. Acht eihelften ermee vol spuiten. Op dezelfde manier ook acht eihelften vol spuiten met het kerriemengsel en met het ketchupmengsel. Gevulde eieren garneren met de paprikaruitjes. Platte schaal bekleden met slabladeren. Gevulde eieren erop rangschikken.

8 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Allerhande maart 1988