woensdag 16 maart 2016

Aardappel-truffelremoulade

AARDAPPEL-TRUFFELREMOULADE

2 eierdooiers
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel mosterd
2 eetlepels goede olijfolie
2 à 2 ½ deciliter arachideolie
zout
peper
50 gram in piepkleine blokjes gesneden gekookte aardappel
25 gram zeer fijn gehakte truffel


Roer 2 eierdooiers in een kom los met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd en klop er druppelsgewijs 2 eetlepels goede olijfolie en 2 à 2 ½ deciliter arachideolie door. Breng de aldus verkregen mayonaise op smaak met zout en peper en roer er 50 gram in piepkleine blokjes gesneden gekookte aardappel en 25 gram zeer fijn gehakte truffel door.

4 personen

gerechtsoort : saus

bron : Alliance lente 1996