woensdag 25 november 2015

Maccheroni alla Livorno (Livorno, Italië)

MACCHERONI ALLA LIVORNO (MACARONI UIT LIVORNO)

375 gram macaroni
250 gram tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
3 - 4 eetlepels olie
het sap van een halve citroen
2 eetlepels gehakte peterselie
300 gram visjes, zoals spiering of stukjes inktvis, garnalen, diepvries vissticks enzovoorts
300 gram bloemkoolroosjes of spruitjes
paneermeel
ei
bloem


De goed schoongemaakte, gewassen en afgedroogde visjes evenals de schoongemaakte roosjes eerst door bloem halen, dan door geklopt ei, vervolgens door paneermeel en in heet frituurvet mooi goudbruin laten worden. Tomaten, uien en knoflook smoren in olie.
De macaroni koken, in een voorgewarmde schaal doen, de vis hierop leggen, daarna de tomaten erop en de groente langs de rand leggen. Op de visjes wat citroensap druppelen en er wat gehakte peterselie over strooien.

4 personen

land : Italië (Livorno)
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock