zaterdag 28 november 2015

Griekse gamba's met feta (Griekenland)

GRIEKSE GAMBA’S MET FETA

1 ui
2 vleestomaten
2 teentjes knoflook
100 gr fetakaas
12 gamba's
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn
1 theelepel suiker
zout
peper
1 theelepel tijm


Pel de ui en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snijd de fetakaas in heel kleine blokjes. Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart eraan zitten. Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de stukjes tomaat en de knoflook 5 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de wijn, de suiker, wat zout en peper en de tijm toe. Voeg de gamba's toe en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden. Schep het gerecht in een ovenvaste schaal, strooi de blokjes fetakaas erover en zet de schaal ± 2 minuten onder de hete grill. Lekker met warm stokbrood en een gemengde salade met olijven.
Magnetron: Meng de olijfolie met de gesnipperde ui in een schaal en verwarm ze samen met de stukjes tomaat, de knoflook, peper, zout en tijm afgedekt 3 minuten op vol vermogen. Voeg de gamba's toe en laat het gerecht afgedekt 2 - 3 minuten op half vermogen gaar worden. Schep tussentijds een keer om. Strooi de blokjes fetakaas erover en verwarm het gerecht nog 45 seconden onafgedekt op half vermogen.

2 personen

land : Griekenland
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]